deixebles

Qui som

L'Associació Deixebles de Sant Feliu és l'entitat organitzadora del Pullassu i les Senyoretes, actes que es celebren en el marc del Carnaval de Torelló, també conegut amb el nom de Carnaval de Terra Endins.

L'Associació també organitza diversos actes durant la Festa Major de Torelló, que amb el pas del temps han esdevingut tradicionals i han donat un caràcter peculiar a la Festa Major del poble, tals com el poliphilo, el voleiplatja, el pedra paper tisores, la porronada, el Ball de Verds o el Rimini.

Des de l'Associació entenem que no només és cultura tradicional aquella que és centenària i que es celebra des de temps immemorials, sino també la que és contemporànea als nostres temps, la que es crea en el nostres temps.

Les Senyoretes, El Pullassu o el Ball de Verds són exponents de festes i celebracions creades de bell nou; cap de les tres té més de trenta anys però hi tenen molta importància els elements de la cultura popular catalana: la música, la dansa tradicional, el foc, els gegants, els nans, etc.

deixebles