FESTA DEL BATRE I LA CIVADA

DIJOUS 23 DE JULIOL DE 2020


  • A partir de 2/4 de 7 de la tarda, a la plaça de la Vila, VIII PORRONADA INFANTIL. Bateig dels més menuts del poble a càrrec de Sant Feliu i de tres/cinc Sant Feliuets i espectacle infantil per a la canalla “La fletxa blava” amb Miquel Arumí.
  • A 2/4 de 8 del vespre, a la plaça de la Vila, arribada de la xaranga LA PORRONA FELIÇ i inici de la festa en commemoració dels 25 anys de la Porronada.
  • A les 8 del vespre, a la plaça de la Vila, XXVII FESTA DEL BATRE I LA CIVADA. Gran “XUPINASSU”, lectura del pregó de Festa Major a càrrec de la Santa Feliua, i bateig des del balcó de la Casa de la Vila. Tot seguit, cercavila pels carrers del poble amb música dels Deixebles PD, fins a la plaça Vella.
    • Es convida els veïns a llençar aigua de dels balcons (però NO a la carrossa).
  • A partir de les 11 de la nit, a la plaça Vella, FESTA DE LA PORRONADA amb els Xekimsister’s, fins a l’hora d’anar a munyir.
  • Durant tota la nit, al costat de la barra, hi ha el Punt Lila, d’informació i suport a les agressions sexistes.

La Festa del Batre i la Civada, altrament coneguda com la Porronada, és el veritable nom d’una festa que es va celebrar per primer cop l’any 1994. La Porronada és l’encarregada de donar el tret de sortida a una de les festes majors més multitudinàries i participatives de la Catalunya Central, la de Torelló. Després de ser batejats per Sant Feliu des del balcó de la Casa de la Vila, els assistents segueixen la carrossa de l’organització en una cercavila pels carrers del poble.

A més, des del 2013, el mateix dia també se celebra la Porronada Infantil, que permet als més menuts participar i formar part d’una festa que esdevé una barreja de modernitat i tradició i un clar exemple de la cultura popular torellonenca.


Fotos Arnau Jaumira